IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Абрамович най-накрая си прибра яхтата Eclipse

Проблемите с най-голямата яхта, която трябваше да бъде пусната по вода още в началото на годината, възникнаха основно заради нежеланието на милиардера да плати исканата му сума

15:31 | 17.12.10 г. 1
Абрамович най-накрая си прибра яхтата Eclipse

След 4-годишно очакване милиардерът Роман Абрамович влезе във владение на 167-метровата яхта Eclipse. Плавателният съд, който струва 400 млн. долара, трябваше да бъде предаден на руския олигарх още в началото на годината, но по време на ходови изпитания се появиха технически проблеми, съобщи вестник "Комсомолская правда".

Освен това Абрамович отказа да плати исканата му сума за ремонта, както и за инсталираните екстри, като обясни, че съгласно договорката с корабостроителницата те трябва да са включени в цената.

Суперяхтата, поръчана от Абрамович преди 4 години, е прочута не само с цената и дължината си. На нея има басейн, фитнес зала със сауна, дискотека, кинозала, каюти за 75-членния екипаж и за 30 гости.

Eclipse е снабдена с 12-местна подводница с панорамни илюминатори, 4 катера, 20 скутера, 2 площадки за хеликоптери.

Освен това разполага със собствена мини противовъздушна отбрана, която предпазва яхтата от нападения от въздуха. Сред екстрите е и техника против папараци – специален лъч, който усеща светкавици и засича фотоапарати и унищожава снимките.

Тази седмица Eclipse бе предадена на собственика от норвежкото пристанище Кристиансанд, откъдето тя се отправи за Карибите. Там Роман Абрамович трупа тен и си почива с приятелката си Даря Жукова.

Eclipse е четвъртата или петата яхта във флотилията на олигарха. Официално не е изяснен статутът на Pelarus. Според някои западни издания Абрамович е отстъпил този плавателен съд на бившата си съпруга Ирина. А другата си яхта - Grand Blue - милиардерът даде на приятеля си Евгений Швидлер.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:12 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
pioner
преди 13 години
паркирал я е на кея в Русе до мега мол
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още