IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Хю Хефнър планира да свали Playboy от борсата

С финализирането на сделката Playboy ще затвори кръга, завръщайки се към корените си като частно притежавана компания, коментира Хефнър

18:11 | 10.01.11 г. 1
Хю Хефнър планира да свали Playboy от борсата

Създателят на списание Playboy Хю Хефнър е подписал споразумение да свали публично търгуваната компания от борсата, съобщи CNNMoney.

Контролираната от Хефнър Icon Acquisition Holdings L.P. планира да изкупи акциите на Playboy заедно с Rizvi Traverse Management LLC. Icon предлага на акционерите по 6,15 долара за акция, което е премия от около 18% спрямо цената на затваряне в петък.

Хефнър притежава около 70% от акциите клас А на Playboy и 28% от клас B. Той и друг голям акционер - Plainfield Asset Management, планират да прехвърлят акциите си в сделката, пише Ройтерс.

Playboy има задължения в размер на около 115 млн. долара.

„С финализирането на тази сделка Playboy ще затвори кръга, завръщайки се към корените си като частно притежавана компания“, казва Хефнър, който създаде списанието преди 57 години.

Той очаква да финализира сделката до 21 януари.

Това слага край на битката с друга икона в сектора - Penthouse. FriendFinder Networks, собственикът на списание Penthouse, предложи да купи Playboy за 210 млн. долара през юли миналата година. Към онзи момент това означаваше 6,24 долара за акция.

Офертата беше отговор на първоначалния план на Хефнър да закупи останалите акции за 5,50 долара за брой, което оцени Playboy на 185 млн. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:54 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
kendy
преди 13 години
Хю-то е прекрасен играч, въпреки годините си. Не случайно списанието му се превърна в нарицателно за "мачо" и "Мъжкар". Не съм гледал наскоро какво има в него, защото българският вариант е ужасен и не си струва да се потрудиш над него. Разни женички от българския "хайлайф" се мотаят по кориците...Затова дядката да се замисли кой, къде и как печата списанието му.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още