IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

CBRE може да създаде най-големия фонд за имоти в света

Ако придобие бизнеса за инвестиции в имоти на ING, CBRE ще създаде инвестиционна платформа с над 100 млрд. долара активи

11:52 | 17.01.11 г.
Автор - снимка
Създател
CBRE може да създаде най-големия фонд за имоти в света

Листнатата в САЩ компания за имоти CB Richard Ellis (CBRE) е един от кандидатите за придобиването на мажоритарен дял от подразделението за имоти на ING, с което ще създаде най-големия фонд за имоти в света с активи над 100 млрд. долара.

CBRE, която е сред най-големите консултантски компании за имоти в света с 29 хил. служители и 300 офиса, е фаворит за придобиването на подразделението, пише FT, като се позовава на източници, близки до преговорите.

Сделката, която се оценява на около 1 млрд. евро, се очаква да бъде финализирана през следващите седмици.

Холандската пенсионна компания ING води ексклузивни преговори за продажбата на своя бизнес с имоти през последните две седмици, пише изданието.

Подразделението управлява активи на обща стойност над 65 млрд. евро в различни части на света.

Към момента не се знае дали сделката предвижда продажбата на целия бизнес или на мажоритарен дял.

Ако CBRE спечели сделката, тя се очаква да слее бизнеса на ING със своята съществуваща инвестиционна платформа CBRE Investors, която управлява активи на стойност около 36 млрд. долара.

Сред другите кандидати за придобиване на подразделението на ING са американският тръст за имоти Vornado Realty Trust и конкурентата компания на CBRE – Jones Lang LaSalle.

Сделката ще представлява тотална трансформация за CBRE, тъй като ще я изстреля на първа позиция сред компаниите за инвестиционен мениджмънт на световния пазар на имоти, като тя ще се превърне и в най-големия консултант за имоти, пише изданието.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:20 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още