IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ВАС се произнесе в полза на „Витоша ски“ за модернизацията на ски зоната

Съдът е потвърдил решението на тричленния състав, което е в полза на „Витоша ски“ АД, съобщават от дружеството

17:51 | 08.02.11 г.
ВАС се произнесе в полза на „Витоша ски“ за модернизацията на ски зоната

Петчленен състав на Върховния административен съд (ВАС) окончателно се произнесе по спора за екологичната оценка на проекта за модернизация на „Туристическа и ски-зона Алеко“, съобщиха от „Витоша ски“ АД, цитирани от БТА.

Съдът е потвърдил решението на тричленния състав, което е в полза на дружеството, стопанисващо ски-съоръженията в природния парк.

Решението дава възможност на инвеститора съвместно с Министерството на околната среда и водите (МОСВ), Столичната община и Изпълнителната агенция по горите да продължи разработването на плана.

Проектът предизвика недоволството на природозащитниците, а през октомври 2009 г. министърът на околната среда и водите Нона Караджова отмени становището по екологична оценка на директора на РИОСВ-София за съгласуване на Специализирания подробен устройствен план (СПУП) на туристическа и ски зона “Алеко”.

Миналата година от дирекцията на Природен парк Витоша съобщиха, че резултатите от доклада от предварителната оценка за очакваното екологично въздействие от реализирането на специализирания подробен устройствен план (СПУП) за туристическата и ски зона са „изключително обезпокоителни“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:40 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още