IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Влагат 8 млн. лв. за модернизиране на ВИК мрежата в Разлог

Община Разлог очаква да получи общо 18,5 млн. лева за инфраструктурни проекти

16:45 | 26.02.11 г.
Автор - снимка
Създател
Влагат 8 млн. лв. за модернизиране на ВИК мрежата в Разлог

Правителството ще подкрепи община Разлог, за да станат туристите там поне толкова, колкото са в Банско. 

Това каза днес премиерът Бойко Борисов, който пристигна в града за подписването на договор за модернизиране на ВИК мрежата на общината.

По-рано днес кметът на Разлог Красимир Герчев и министърът на околната среда Нона Караджова подписаха договор за модернизиране на ВИК мрежата на общината на стойност 8 млн. лв. по ОП „Околна среда”.

„Много сериозно с министър Нона Караджова търсим начини да помогнем на Разлог за ски туризма”, каза премиерът и посъветва кмета на Разлог да използва минералните изводи в село Баня.

По думите му водата може да бъде използвана за безплатно отопление или за оранжерии.

„Модерният кмет трябва да е гъвкав. Трябва да си будала, за да не се възползваш от всички тези възможности”, посочи Борисов на кмета на Разлог.

Премиерът обеща общината да получи пари, с които да подготви проектите си по оперативни програми, „но както е правилото в тотото, първо пуснете фиша”, каза Борисов.

Той припомни, че за да се развият ски пистите, каквито са плановете за района Добринище, Банско и Кулиното, трябва да се спазват ограниченията на Натура 2000.

В Банско има стълпотворение от цял свят, приоритет за нас става и Разлог, каза Борисов.

Община Разлог е подготвила и други европроекти по оперативни програми, като се очаква да получи общо 18,5 млн. лева за инфраструктурни проекти.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:38 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още