IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Интеркапитал АДСИЦ понижи емисионната цена на новите акции от 3 лв. на 2,30 лв.

По този начин максималният размер на набраните средства от новата емисия се ограничава до 20,740 млн. лв.

18:34 | 08.03.11 г.
Автор - снимка
Създател
Интеркапитал АДСИЦ понижи емисионната цена на новите акции от 3 лв. на 2,30 лв.

Съветът на директорите (СД) на Интеркапитал Пропърти Дивелопмънт АДСИЦ е взел решение за промяна в емисионната стойност на предлаганите нови акции от предстоящото увеличение на капитала на дружеството, съобщиха от АДСИЦ-а чрез БФБ.

На вчерашното си заседание СД е намалил емисионната цена от 3 лв. на 2,30 лв. за акция и е одобрил коригирания проспект за първично публично предлагане на акции от увеличението на капитала на дружеството във връзка с промяната на емисионната стойност на новите акции.

В коригирания проспект са отразени и съответните промени във връзка с писмо на Комисията за финансов надзор, съдържащо указания за извършване на корекции и допълнения на първоначално внесения вариант на проспекта, се казва в съобщението.

Така при пълно записване на предлаганите 9 017 214 акции от увеличението компанията би набрала 20,740 млн. лв. Предлагането ще се реализира едновременно в България и Полша, където се търгуват обикновените акции на АДСИЦ-а.

На 19 август 2010 г. стана ясно, че Интеркапитал е привлякъл 3,6 млн. лв. чрез увеличението си при емисионна цена от 3 лв. Общо дружеството търсеше до 58 млн. лв.

Компанията също така удължи с 36 месеца срока на облигациите си за 5 млн. евро, като изплати веднага 1/10 от сумата.

Основни активи на дружеството са все още непродадените имоти в проекта Марина Кейп в с. Ахелой, както и ваканционен проект в Боровец.

Последната сделка с акциите на Интеркапитал на БФБ е от 28 февруари на цена 2,15 лв. за брой, което представлява ръст от 20% от началото на годината и спад от 28% за последните 12 месеца.

Пазарната капитализация на компанията е в размер на 12,9 млн. лв.

Свързани компании:

Интеркапитал Пропърти Дивелопмънт АДСИЦ(ICPD)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:08 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още