IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ЦИЕ отново хит сред инвеститорите в имоти по света

24% от инвеститорите смятат, че ЦИЕ е най-привлекателният регион за инвестиции в бизнес имоти в Европа тази година

16:16 | 09.03.11 г. 2
Автор - снимка
Създател
ЦИЕ отново хит сред инвеститорите в имоти по света

Въпреки отлива на инвеститори от пазарите на имоти в страните от Централна и Източна Европа (ЦИЕ) през последните години изглежда, че регионът започва да възвръща позиции, сочи ново проучване.

Регионът на ЦИЕ, разгледан като единна инвестиционна дестинация в Европа, се нарежда на второ място сред най-предпочитаните локации за инвестиции в бизнес имоти през тази година, сочи доклад на CB Richard Ellis, Inc. (CBRE) за нагласите на инвеститорите през 2011 г.

Според него 24% от анкетираните инвеститори смятат, че регионът на ЦИЕ е най-привлекателен за инвестиции тази година, спрямо 15% миналата.

Германия е най-предпочитаната дестинация, която са избрали 32% от запитаните – също значителен ръст спрямо миналогодишното проучване, когато за нея са гласували едва 18%.

От компанията уточняват, че привлекателността на ЦИЕ се дължи основно на страни като Полша и Чехия, които в някои аспекти предлагат по-привлекателни условия (например в ценово отношение) спрямо установените и развити западноевропейски пазари.

В глобален план регионът на ЦИЕ също е класиран на второ място сред най-привлекателните региони за тази година с близо 18,5% от анкетираните. Той е изпреварен единствено от Западна Европа с близо 37% от гласовете.

С това близо 56% от всички участници в проучването избират Европа, като други 21% залагат на Азия и 15% - на Северна Америка.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:43 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 3 rate down comment 0
stoian777
преди 13 години
Оооооо няма страшно дано се подмокрят, дано. Така стремглавото и свободно падане ще е още по- готино и забавно. Който се усети, усети от сега натам вече ще е само надоло и все по-надоло. Минимум 5 годинки цените на имотите ще са само надоло така, че колкото повече се бавим в покупката толкова по евтино ще става, въпрос на зор.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 6 rate down comment 0
naso_fr
преди 13 години
1. Айде ако обичате в заглавието да уточните, че става въпрос за БИЗНЕС имоти.2. Сложете някуде на по-видно място причината за интереса към ЦИЕ -- Полша и Чехия. Да не вземат брокерите в БГ да се подмокрят по погрешка.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още