IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новият транспортен министър обеща бързо усвояване на еврофондовете

Ивайло Московски стана официално министър, след като парламентът днес гласува предложението на премиера за персонални промени в кабинета

15:38 | 19.05.11 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	Ивайло Московски. Снимка: МТИТС</p>

Ивайло Московски. Снимка: МТИТС

Основна промяна в политиката на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията няма да има, целите са ясни, промяна ще има в ускоряването на действията по всички започнати реформи и по усвояването на еврофондовете. Това заяви в парламента новият министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски, цитиран от БТА.

Тази сутрин парламентът гласува предложението на премиера за промени в кабинета, с което довчерашният транспортен министър Александър Цветков беше освободен от поста му и неговото място зае досегашният му заместник Ивайло Московски. Той положи клетва пред депутатите като министър.

Относно коментарите за бавно усвояване на европейските средства, Московски обясни, че към днешна дата са договорени 54% от средствата, т.е. около 2 млрд. лева, и реално разплатени са около 11%.

Усвояването на еврофондовете трябва да продължи освен в същата посока и с по-бързи темпове, посочи Московски, чийто основен ресор като зам.-министър беше именно усвояването на еврофондовете. Според новия министър възможно е да се постигне близо 100% усвояване на средствата по оперативна програма „Транспорт“.

За "Български държавни железници" ще се следва набелязаната реформа, но с по-ускорени темпове, каза Ивайло Московски. Той припомни, че предстои да се подпише споразумение със Световната банка, както и да докажем, че инвестициите, които се правят в железопътна инфраструктура, ще доведат до необходимите резултати.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:34 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
Lazy
преди 13 години
БДЖ е мини вариант на Гърция. Колкото и да наливаш, полза няма, защото проблемите не са в парите а в управлението
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още