IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нова хакерска атака срещу Sony

Lulz Security откраднаха изходния код на мрежата за разработчици на софтуер

15:03 | 07.06.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Сървърите на Sony отново станаха цел на хакерски атаки.<em> Снимка: Ройтерс</em></p>

Сървърите на Sony отново станаха цел на хакерски атаки. Снимка: Ройтерс

Това вече не е новина - японският концерн Sony отново стана жертва на хакерска атака - за втори път през последните пет дни и за общо пети през последните два месеца.

Хакерската група, известна под името Lulz Security, пое отговорност за новата атака, след като през миналата седмица групата обяви, че има достъп до повече от един милион пароли, електронни адреси и друга информация от SonyPictures. Тогава киберпрестъпниците обявиха, че са получили достъп и до 3,5 млн. музикални ваучера и 75 хил. музикални кода.

Днес хакерите публикуваха онлайн файл, в който се съдържат кодове на софтуеристите на Sony Computer Entertainment, пише The EpochTimes.

"Представяме ви изходния код на Sony Computer Developer Network - екипът специалисти по разработване на софтуер за конзолите PlayStation и PSP", пише Lulz Security в акаунта си в Twitter и дава линк към кода. "Сега сме 16 за хакерите и О за Sony. Ваш ред е да играете", пише в съобщение на групата, която е и публикувала схеми на вътрешната мрежа на музикалния отдел на японския концерн - Sony BMG.  



Това очевидно е намек за броя кибератаки срещу онлайн мрежите на Sony през последните седмици. Едва през уикенда компанията се извини за пробива в личните данни на SonyPictures.com. Компанията бе атакувана и на сайтовете си в Гърция, Тайланд и Индонезия. Обект на атака бе и канадският сайт за производство на мобилни телефони Sony Ericsson.

На базата на откраднатите данни хакерите могат и в бъдеще да изградят различни механизми, с които теоретично да имат достъп в реално време до мрежата на разработчиците. Кодът дава възможност на партньорски фирми да получават достъп до последните разработки на японския концерн, като например до Playstation 3.

Малко след успешната атака чат сървър на Lulz Security е бил атакуван от ФБР и един вероятен член на групата е бил арестуван. До този момент Lulz Security отрича своята връзка със задържания.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:26 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още