IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Германия, Франция и Холандия преговарят с бизнеса за спасяването на Гърция

Официални лица са се срещнали днес с представители на финансовите среди в трите държави

23:06 | 22.06.11 г.
Германия, Франция и Холандия преговарят с бизнеса за спасяването на Гърция

Германия, Франция и Холандия започнаха преговори с банки и застрахователни компании с цел привличане на частни инвеститори за спасяването на Гърция, пише Bloomberg.

Официални лица от германското финансово министерство са се срещнали с представители на бизнеса, сред които на Deutsche Bank, Commerzbank, DZ Bank, HVB Group, WestLB AG, Landesbank Baden-Wuerttemberg, WGZ Bank, DekaBank Deutsche Girozentrale, HSH Nordbank AG, Allianz SE и Munich Re. Срещата се е състояла този следобят във Франкфурт.

Както по-рано Ройтерс съобщи, разговорите са били „проучвателни” и не се очакват конкретни резултати от срещата. Подобни срещи с представители на финансовите среди са се провели и във Франция и Холандия.

Неназован френски източник е съобщил, че детайли по втория спасителен пакет за Гърция ще бъдат обявени официално на 3 юли 2011 г., на срещата на европейските финансови министри.

Миналата седмица германският канцлер Ангела Меркел и френският президент Никола Саркози призоваха кредиторите на Гърция да проявят търпение, докато мерките за икономии в страната дадат резултат и започне да действа нов спасителен фонд за Атина от средата на 2013 г. Основният въпрос обаче е какво биха поискали частните компании, за да се включат в него.

На 17 юни 2011 г. Ангела Меркел обеща, че заедно с Европейската централна банка ще търсят доброволци сред бизнеса за спасяването на Гърция и формирането на нов спасителен финансов пакет. Държавните и частни банки в Германия пък дадоха да се разбере, че ще искат „поощрения”, за да окуражават инвеститори да се включат в новия пакет.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:27 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още