IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Колекция от вещи на Елизабет Тейлър тръгва на тримесечно турне

В края на декември Christie's ще продаде бижутата на актрисата, а през февруари - внушителната й колекция от картини

17:26 | 29.06.11 г.
<p>
	Елизабет Тейлър с близкия си приятел Майкъл Джексън. Снимка: Ройтерс</p>

Елизабет Тейлър с близкия си приятел Майкъл Джексън. Снимка: Ройтерс

Колекцията от бижута, произведения на изкуството, дизайнерски тоалети и други вещи на покойната Елизабет Тейлър тръгва на международно тримесечно турне. През декември 2011 г. част от вещите ще бъдат предложени на разпродажба на аукционната къща Christie's, пише CNBC.

Световната обиколка ще започне от септември. Спирките на турнето включват Москва, Лондон, Дубай, Женева, Париж, Хонг Конг и Лос Анджелис. Последната спирка от обиколката е Ню Йорк, където Christie's ще организират изложба с вещите от 3 до 10 декември 2011 г. Самият търг ще се състои от 13 до 16 декември.

Елизабет Тейлър, освен с осемте си брака и емблематичната си роля на Клеопатра, е известна и със страстта си към пищните диаманти. През 2003 г. великата актриса публикува книгата „Елизабет Телър: Моята любовна връзка с бижутата“ (ориг. загл. "Elizabeth Taylor: My Love Affair with Jewelry“). В колекцията й са някои от най-скъпите брилянти в света, както и украшения на световните имена в бижутерийната индустрия.

Колекцията с творби на импресионисти и модернисти на Елизабет Тейлър ще бъде предложена на търг на Christie's в Лондон през февруари 2012 г. Някои от картините тя е наследила от баща си Франсис Тейлър. По-подробна информация за търговете ще бъде обявена през есента.

Една част от приходите от продажбите на вещите на актрисата ще бъдат дарени на фондацията й за борба със СПИН (The Elizabeth Taylor AIDS Foundation).

Аукционната къща се споразумя със семейството на Елизабет Тейлър през април за продажбата на нейните вещи. Подробности по договора не са обявявани.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:12 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още