IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

В Китай фалшифицират цели магазини на Apple

Производителят на iPad и други хитови устройства има четири магазина в Китай - два в Пекин и два в Шанхай и няколко официални продавача

12:03 | 21.07.11 г. 3
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Китай, който отдавна е известен като производител на стоки ментета - софтуер и марково облекло - достигна нов рубеж в пиратството - фалшиви цели магазини на американския Apple, предаде AP, цитиран от БТА.

Американка, която живее в Кунмин, в южната провинция Юнан, съобщи, че със съпруга й попаднали преди дни на три магазина, направени да изглеждат досущ като магазини на Епъл. Тя ги снимала и ги качила снимките в своя блог BirdAbroad, на които може да се види, че персоналът носи фланелки с логото на Apple, разговаряйки с потребители в магазина. Виждат се и реклами на iPad2.

Трите магазина не са сред оторизираните да продават продукти на Apple, чийто списък е публикуван на страницата на компанията.

Според Ройтерс дори служителите в магазините смятали, че работят за Apple.

Производителят на iPad и други хитови устройства има четири магазина в Китай - два в Пекин и два в Шанхай и няколко официални продавача. Пекинският офис на Apple отказа коментар, отбелязва АП.
 
Разпространението на магазини ментета подчертава бавния напредък, който китайското правителство отбелязва в овладяването на разрастващото се интелектуално пиратство и ширещото се производство на стоки ментета, които са основната причина за напрежението в отношенията на Пекин с търговските му партньори.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:21 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 0 rate down comment 0
Mavi Goz
преди 12 години
Е, немойте с лошо! :)Едва ли става дума за менте продулти, а по-скоро за менте фирмени магазини. Манията по продуктите на Епъл в Азия е толкова голяма, че се търсят (и се намират) всевъзможни начини за не съвсем регламентираното пренасяне на хитовите джаджи от Щатите и други региони в Китай, Япония и на други места..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 0
B.Georgiev
преди 12 години
Десетина бомби, за жалост, най-вероятно няма да стигнат.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 1
Mr_crash
преди 12 години
Производството и продажба на ментета е държавна политика на китайскатакомунистическа партия. Проблема може да бъде решен по един единствен начин - десетина бомби и толкоз.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още