IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сорос ще върне капитала на клиентите на своя фонд

Новите правила за управление на хедж фондове отказват легендарния инвеститор

07:44 | 27.07.11 г.
Сорос ще върне капитала на клиентите на своя фонд

Хедж фондът на Джордж Сорос - Soros Fund Management LLC, връща капитала на външните участници в него, като вместо това избира да инвестира само за своя сметка във време, когато нови правила заплашват да попречат на начина на действие на подобни фондове, съобщава Bloomberg, цитирана от Ройтерс.

80-годишният легендарен инвеститор ще приключи почти 40-годишната си кариера като един от прочутите мениджъри на хедж фондове, управлявайки финансите на своето семейство, се посочва в писмо на синовете му Джонатан и Робърт.

Сорос ще върне на клиентите си над 1 млрд. долара през следващите 6 месеца. В момента хедж фондът разполага с активи на стойност 25,5 млрд. долара. 

Като причина за решението на Сорос се посочват новите правила за управление на хедж фондове.

Говорител на инвеститора не е бил открит за коментар. Неговият главен инвестиционен служител Кийт Андерсън, който е от 2008 в компанията, ще напусне.

Мнозина заможни и дългогодишни мениджъри на фондове, включително Карл Айкан и бившият заместник на Сорос - Стенли Дръкънмилър, решиха, че управлението на чужди пари носи повече главоболия от допустимото.

Новите финансови правила ще принудят хедж фондовете да бъдат регистрирани от американската Комисия за ценните книжа и борсите и да представят доста повече подробности за начина си на действие от когато и да било до момента. Те трябва да влязат в сила до март 2012 г.

Ако обаче фондът е собственост на членовете на едно семейство и не включва външни инвеститори, той не е длъжен да се регистрира и да предоставя подобна информация

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:15 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още