IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Печалбата на Credit Suisse за тримесечието с близо 50% спад на годишна база

Банката ще съкрати около 4000 служители в опит за ограничаване на разходите си

11:00 | 28.07.11 г.
Автор - снимка
Създател
Печалбата на Credit Suisse за тримесечието с близо 50% спад на годишна база

Швейцарската банка Credit Suisse обяви по-ниска от очакваната печалба за второто тримесечие на годината. В резултат на това се налага ново съкращение на разходите, заради което ще се прибегне до освобождаване на служители, пише CNBC.

Положителният резултат на финансовата институция е в размер на 768 млн. швейцарски франка. Това е доста далеч от очакваното, като предварителните прогнози бяха за печалба от 1,02 млрд. франка.

За същия период на миналата година печалбата на Credit Suisse бе близо двойно по-голяма – 1,59 млрд. франка.

Оперативната печалба се е свила от 1,7 млрд. франка за второто тримесечие на 2010 година до 1,37 млрд. франка за същия период на тази. За този негативен резултат влияние оказва и сривът на долара с 23 на сто спрямо швейцарския франк на годишна база.

От банката обявяват, че ще съкратят 4 на сто от служителите си в глобален мащаб като опит за съкращаване на разходите с 1 млрд. швейцарски франка. Основните ефекти от този ход се очакват през 2012 година.

Изпълнителният директор на Credit Suisse Брейди Дъган предупреждава, че насрещният вятър продължава да е силен и резултатите на финансовата институция ще бъдат негативно засегнати от слабата икономическа активност през втората половина на годината.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:08 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още