IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Принудителното отнемане на жилището се отразява зле на здравето

Загубата на дома е най-страшният кошмар на редица собственици, пише онлайн изданието Prian.ru. Подобно събитие би могло да докара до главите на бившите собственици "букет" от всевъзможни болести.

07:51 | 06.09.11 г.
Принудителното отнемане на жилището се отразява зле на здравето

Според специалисти от Националното бюро за икономически изследвания на САЩ ръстът на броя на принудително отнетите жилища е правопропорционален на увеличението на здравословните проблеми при хората на възраст между 20 и 49 години, съобщава Time Moneyland.

Установено е, че вероятността от заболяване от диабет при подобни случаи нараства с повече от 8%, а броят на повикванията за бърза помощ и хоспитализацията със симптоми на хипертония – с над 7%.

Хората се обръщат с 12 на сто по-често към лекари с оплаквания за тревожност. С 39% са се увеличили хора, постъпили в болница след направен опит за самоубиство.

Наред с тази гледна точка обаче съществува и друга. Според нея проблемите със здравето на собствениците на жилища могат да се дължат и на най-различни други материални и лични проблеми: било то задължения по кредитни карти или безработица.

Според Wall Street Journal именно тези аспекти влияят по-силно на здравословното състояние, отколкото принудителното отнемане на жилището.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:25 | 27.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още