IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Забраната за продажба на Samsung Galaxy Tab 10.1 в Германия остава в сила

Конкурентът на iPad няма да може да се продава свободно в рамките на страната, тъй като устройството твърде много наподобява продукта на Apple

17:13 | 09.09.11 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Германски съд днес излезе с решение, че таблетът Galaxy Tab 10.1 на южнокорейската компания Samsung Electronics не може да се продава в Германия, тъй като нарушава патентите на американския концерн Apple за конкурентния продукт iPad 2, предаде Ройтерс.

Върховният провинциален съд на Северен Рейн - Вестфалия в Дюселдорф обяви, че няма да позволи на Samsung да продава на германска територия таблета, тъй като устройството твърде много наподобява iPad 2.

Решението на съда е окончателно и не може да бъде обжалвано. След допълнително решение на съда Samsung бе задължен и да изтегли през уикенда по-малкия си таблет Galaxy Tab 7.7 от щанда на изложението за потребителска електроника IFA в Берлин.

Действително в дизайна на плоските таблети има различия в детайлите, но като цяло има много общи неща, смята съдът. Като пример съдийката Йохана Брюкнер-Хофман дава „минимилистичния модерен дизайн“ с гладка повърхност, облите ръбове и малката кутия.

Още през август съдът се произнесе в подкрепа на калифорнийската компания, принуждавайки Samsung да изтегли от пазара таблета си. След това обаче азиатският концерн оспори забраната.

Двете компании са замесени в поредица съдебни спорове в различни страни по света заради подозрения, че всяка от тях копира технологията на другата.

Таблетът Galaxy Tab е един от най-сериозните конкуренти на iPad. През 2004 г. Apple успя да запази като запазена марка дизайнерските елементи на таблета си в Европа.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:58 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
aristotel
преди 12 години
С тези патентни игри задържаха иновациите. Тези от червливата ябълка едно време се опитаха да спрат и компютъра но уви проби РС. Сега пак стария номер на МК срещу РС, но за малкия формат. ГЛУПОСТТА ходи по хората, ГОВЕДАТА са имунизирани от тази болест. :-)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още