IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"България Ер" анулира полет с руски туристи за Санкт Петербург

Причината е, че самолетните билети на 173-ма руски граждани не са платени от компанията "Алма тур флай"

10:27 | 16.09.11 г. 1
"България Ер" анулира полет с руски туристи за Санкт Петербург

Авиокомпания „България Ер“ е анулирала полет за Санкт Петербург, който трябваше да се осъществи в 15.20 ч. днес, съобщи БНР.

По справка от Бургаското летище днес един самолет на националния превозвач е излетял  в 5.00 часа за Санкт Петербург, а друг - за Москва в 8.40 часа.

Причината за анулирането на полета е, че самолетните билети на 173-ма руски граждани не са платени от компанията "Алма тур флай". За да не се повтори кризата с руските туристи, от офиса на превозвача предлагат на руските граждани да си закупят билети на ниски цени.

Заради конфликта между националния превозвач и туристическата агенция „Алма Тур“ няколкостотин руски граждани имаха затруднение да се приберат навреме в родината си след почивка на българското Черноморие. Причината е в дълговете от 7 млн. лв., които „Алма Тур“ не е изплатила на авиопревозвача.

Очакваше се драмата с руските туристи да приключи с полетите на "България Ер" към Русия днес и на 23 септември.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:01 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
Спящият бик
преди 12 години
Не знам защо се обвинява непрекъснато националният авиопревозвач, а около фирмата, която не изпълнява договорните си задължения и не плаща витае някаква тайнственост?! Каква е тази фирма "Алма Тур"? Българска ли е, руска ли е. Кой е собственикът и, с какви капитали е създадена? Поведението и е абсолютно провощативно, което би трябвало да е знак за предварителен замисъл на заинтересовани от скандала кръгове!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още