IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

В понеделник тръгва нов конкурс за строеж на част от софийския завод за отпадъци

За изграждането на компостиращата инсталация на завода ще са необходими 18 месеца, обяви кметът на София Йорданка Фандъкова

14:39 | 16.09.11 г.
В понеделник тръгва нов конкурс за строеж на част от софийския завод за отпадъци

Нов конкурс за избор на строител на компостиращата инсталация в софийския завод за отпадъци ще бъде обявен в понеделник (19 септември), каза кметът на София Йорданка Фандъкова, съобщи БТА.

След избора на изпълнител ще са необходими 18 месеца за изграждането на втория компонент от първия етап на проекта, уточни Фандъкова и припомни, че процедурата веднъж е била спряна защото единственият кандидат за изпълнител на обекта е поискал висока цена.

В момента се изгражда депото за неопасни отпадъци, като то ще бъде готово след 13 месеца.

Заводът за отпадъци ще се намира до село Яна, където Столичната община е инвестирала близо 370 хил. лв., съобщи още Фандъкова. По думите й от 2007 г. общината инвестира по 1,5 млн. лв. годишно за социалните проекти в район "Кремиковци".

До месец ще бъде внесен и проектът за изграждането на пречиствателна станция, част от новоизграждащата се канализация в района. Европейското финансиране по него ще е близо 40 млн. лв.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:12 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още