IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Apple счупи рекорда

Компанията продаде над 4 млн. смартфона iPhone 4S през първия уикенд

08:55 | 18.10.11 г. 5
Автор - снимка
Създател
<p>
	Щастливи клиенти на Apple пред магазин на компанията в Ню Йорк. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Щастливи клиенти на Apple пред магазин на компанията в Ню Йорк. Снимка: Ройтерс

Технологичният американски концерн Apple обяви, че е продал над 4 млн. броя от новия си смартфон iPhone 4S за първите три дни от пускането му на пазара на 14-и октомври, предаде Ройтерс.

В момента новият телефон може да се намери в търговските обекти в САЩ, Германия, Франция, Австралия, Великобритания, Канада и Япония. От 28-и октомври той ще се появи в още 22 страни, а до края на годината ще бъде наличен общо в над 70 държави.

„iPhone 4S е поел грандиозен път с повече от 4 млн. продадени устройства само през първия уикенд“, заявява Филип Шилер, старши вицепрезидент по маркетинг. Това са най-добрите продажби на мобилен телефон и са два пъти по-силни от тези на iPhone 4 при старта на неговите продажби.

За също новата облачна услуга iCloud, която Apple представи заедно с iOS 5 на 12-и октомври, са се регистрирали до този момент около 20 млн. потребители. Безплатната услуга дава възможност на потребителите да синхронизират данни между компютри и устройства с iOS. Филмите засега са сред неподдържаните формати. IOS 5 пък е била свалена от над 25 млн. клиенти на  Apple през първите пет дни след публикуването й.

Стартът на продажбите на новия iPhone 4S през миналия петък се погрижи за дълги опашки пред магазините на Apple. Още преди това смартфонът постави нов рекорд с над 1 млн. предварителни заявки само за първия ден. За сравнение - iPhone 4 беше заявен „едва“ 600 000 пъти през първия ден. Все пак е важно да се отчете, че тогава той бе пуснат в продажба само в пет, вместо както сега в седем, страни и можеше да се закупи в обектите на по-малко мобилни оператори.

Новото устройство има по-бърз двуядрен процесор А5 (който е нов за смартфона, иначе се ползва в таблета iPad 2), 8-мегапикселова камера, която снима в пълно HD видео (1080 точки), и поддръжка едновременно на двата GSM стандарта – HSDPA и CDMA.

Истинската новост обаче е софтуерът на смартфоните и предлаганите услуги, когото Apple нарича "личния асистент" Siri. Софтуерът всъщност е разработен за нуждите на военните, които се отказват от него преди няколко години. Потребителите могат да изпратят съобщения, да проверят времето или пък да потърсят най-близкия ресторант.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:20 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 3 rate down comment 1
melon
преди 12 години
Върхът на консуматорското общество!Опашки за безмислени, модни джаджи, на които им се ползват 1% от функциите.И това е най-голямата фирма на света,която прави тези джаджи:)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 2 rate down comment 2
НаблюдателЕE
преди 12 години
@ naglia:В коя област си познавач, на вонята? :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 2 rate down comment 1
naglia
преди 12 години
Аз като познавач мога да кажа ,че много са странни всички новини около Apple ! Много намирисват та чак вонят !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 1
Mupo
преди 12 години
"За също новата облачна услуга iCloud, която Apple представи заедно с iOS 5 на 12-и октомври, са се регистрирали до този момент около 20 млн. потребители" за 6 дена 20 милона ... ако всеки реши да си "синкне" по 20 гигбайта филми какво ли ще стане не само с облака на ейпъл ми с нета по света.... нормално е да го обявиш предварително за "неподдържано" понеже най вероятно не може да се износи....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 1
rednek
преди 12 години
"Безплатната услуга дава възможност на потребителите да синхронизират данни между компютри и устройства с iOS. Филмите засега са сред неподдържаните формати."-----------Хм, амазонци сихронизират видеата в техния файър:http://***.reader.bg/useful/item/404.html
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още