IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Хаос в организацията часове преди стачката в БДЖ

Въпреки това министърът на транспорта заяви, че най-вероятно обявената за утре стачка в железниците ще се състои

14:20 | 23.11.11 г. 1
Автор - снимка
Създател
Хаос в организацията часове преди стачката в БДЖ

Броени часове преди началото на стачката в българските железници има сигнали за смут сред работниците и служителите, които първоначално заявиха, че утре ще стачкуват ефективно между 8.00 и 16.00 часа.

Към момента все още не е ясно колко ще са стачкуващите железничари на 24 ноември.Това каза синдикалният лидер Петър Бунев пред Investor.bg.

По неофициална информация някои от поделенията на БДЖ в страната са обявили, че няма да стачкуват утре. „Изчакайте да видим колко влакове ще спрат утре“, коментира Бунев и допълни, че той лично няма информация кой ще стачкува и кой не.

Все пак позицията на транспортния министър Ивайло Московски е, че утре стачката в железниците ще се състои, тъй като няма сближаване на позициите между ръководството на БДЖ и синдикатите.

След срещата при премиера Бойко Борисов около обяд стана ясно, че и синдикатите, и управлението на БДЖ остават на позициите си. Московски допълни, че в следващите няколко дни ще има интензивни разговори между министерството и синдикатите в търсене на сближаване на позициите.

Днес до обяд не е имало нова среща между ръководството на БДЖ и синдикалните лидери, научи Investor.bg. От ръководството на железниците потвърдиха, че продължават да са отворени за разговори със синдикатите. По този повод Петър Бунев коментира, че би искал синдикатите да получат официална покана за разговори от транспортното министерство и от ръководството на БДЖ.

Междувременно от КНСБ и КТ „Подкрепа“ в официално съобщение обявиха, че Националните стачни комитети възприемат като несполучлив манипулативен опит изнесеното в медиите от главната юристка на БДЖ Ваня Флорова, че стачката е незаконна.

„С тези правно неиздържани изказвания се цели единствено внасяне на смут и съмнения сред работниците и служителите в железниците относно упражняването на законното им право на стачка“, пише в съобщението на двата синдиката.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:17 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
Mesoiadess
преди 12 години
А те също имат и законното право да си останат в безсрочна стачка - за вечни времена според мнението на някои анализатори.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още