IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Зелена вълна обхвана Wall Street

Индексите приключиха с ръстове от над 4%

23:26 | 30.11.11 г.
Зелена вълна обхвана Wall Street

Със силни ръстове от над 4% приключи сесията за индексите на Wall Street. Dow Jones отбеляза най-голямото си повишение от март 2009 г. насам, след като няколко централни банки предприеха координирани действия в подкрепа на финансовата система, пише Bloomberg.

В края на сесията Dow Jones отбеляза ръст от 4,24% до 12 046 пункта, S&P 500 се повиши с 4,33% до 1 247 пункта, а Nasdaq добави 4,17% до 2 620 пункта.

“Акциите бяха поставени под силно напрежение заради политическото бездействие. Това все пак е някакво действие, макар и да не е финално решение на кризата, но индикира желанието на политическите лидери да предотвратят едно сериозно финансово объркване”, коментира за агенцията Джеймс МакДоналд от Northern Trust Corp.

Доброто настроение на инвеститорите се усили и след излизането на данните за пазара на труда в САЩ на консултантската компания ADP. Статистиката показа, че през ноември частният сектор в страната е разкрил 206 хил. работни места, докато анализатори очакваха значително по-ниска активност.

Федералният резерв обаче напомни за икономическото забавяне и рисковете за пазарите. Според американската централна банка икономиката на Щатите продължава да нараства изключително бавно, като основен двигател на този растеж остават потребителските разходи и по-конкретно – покупките на автомобили, съобщи MarketWatch.

Според Фед секторът на имотите е най-слабият сегмент от икономиката на САЩ, но пък банковото кредитиране се е оживило слабо от октомври насам и заплатите са останали стабилни в цялата страна.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:21 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още