IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Фонд на Europa Capital ще инвестира 600 млн. евро в имоти у нас и в региона

От 1995 г. компанията е осъществила над 50 сделки в 14 европейски държави на стойност повече от 3,5 млрд. евро

17:16 | 14.03.07 г.
Автор - снимка
Създател
Фонд на Europa Capital ще инвестира 600 млн. евро в имоти у нас и в региона
Групата за недвижими имоти Europa Capital съобщи за създаването на нов фонд за имоти, който ще инвестира в България и в региона.
 
Фондът, който ще се нарича Europa Emerging Europe Fund, ще инвестира над 600 млн. евро в Източна и Югоизточна Европа, включително в Румъния, България, Украйна, Турция и страните от западните Балкани.
 
Фондът ще се управлява от Тим Норман, бивш старши банкер в Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР), който според съобщение на Europa Capital, има 14-годишен опит в инвестициите в региона.
 
Това е петият фонд на Europa Capital, който, както и останалите, ще си сътрудничи с местни партньори при подбора на имоти и осъществяването на сделки.
 
Акционери в новия фонд са сегашните инвеститори в Europa Capital, които искат да се възползват от разширяването на ЕС и оценяват представянето на компанията в региона за успешно, се казва в съобщението.
 
Europa Capital е независима група, специализирана в управлението на недвижими имоти в цяла Европа. От 1995 г. тя е създала пет инвестиционни фонда и е осъществила над 50 сделки в 14 европейски държави на стойност повече от 3,5 млрд. евро.
 
Наред с новия фонд Europa Capital оперира два фонда, които инвестират почти в цяла Европа. Europa Fund I е осъществил 14 сделки в Австрия, Чехия, Германия, Испания, Холандия и Великобритания. Europa Fund II до днес има 13 сделки в Унгария, Полша, Холандия, Италия, Германия, Гърция, Белгия и Великобритания.
 
В различните страни компанията работи с мрежа от местни партньори, които участват в инвестициите на фондовете в съответната страна.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:04 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още