IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Europa Capital влага 300 млн. евро в Румъния, преговаря за сделка у нас

Всички сегменти на пазара на имоти у нас в момента са "горещи", като жилищният предлага много добри възможности, ако земята се купи изгодно, смятат от фонда

13:29 | 22.08.07 г.
Автор - снимка
Създател
Europa Capital влага 300 млн. евро в Румъния, преговаря за сделка у нас
Инвестиционната компания Europa Capital, която управлява портфейл от почти 4 млрд. евро, смята да инвестира повече от 300 млн. евро в различни проекти в Румъния, съобщава изданието Ziarul Financiar.

Инвестициите ще бъдат осъществени през следващите две или три години. Първите три проекта ще бъдат в Букурещ, Тимишоара и Клуж на обща стойност около 160 млн. евро.

Тим Норман, изпълнителен директор на Europa Capital Emerging Europe – фондът на компанията за нововъзникващите пазари в Европа, каза за Investor.bg, че в момента се водят преговори с местен партньор за придобиването на търговски обект в България.

Той отказа да предостави информация относно местоположението на въпросния обект или каква е очакваната цена на сделката, като коментира, че при такива сделки фондът предпочита да остава „в сянка“ и да предоставя публичността на местните си партньори. Норман каза, че обектът е в процес на развитие.

„Ние сме опортюнистичен фонд и обикновено не инвестираме в завършени проекти, а в такива, които са на определен етап от своето развитие“, каза той.

Норман коментира, че фондът разглежда проекти на всички сегменти на пазара на имоти, без да се фокусира върху един вид за сметка на друг, като добави, че компанията продължава да проучва нови възможности за инвестиция у нас.

Запитан дали смята, че даден сегмент от пазара на имоти в България е по-атрактивен от останалите, той каза, че всичко зависи от конкретния проект, защото всички сегменти в момента „са горещи“.

„Все пак мисля, че жилищният сегмент предлага много добри възможности, ако може земята да се закупи изгодно“, каза той, като уточни, че става дума за жилища в големите градове, на които купувачите гледат като на жилище, за разлика от ваканционните имоти.

Норман каза, че фондът няма предвиден конкретен бюджет за инвестиция в България, а всеки проект се разглежда самостоятелно.

По-рано тази година Europa Capital съобщи, че планира да инвестира 600 млн. евро в различни проекти в Източна Европа чрез Europa Capital Emerging Europe.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:11 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още