IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Строителството на най-високия небостъргач във Великобритания се забавя

Завършването на строителството на небостъргача, официалното название на който е London Bridge Tower, беше планирано за 2010 г.

17:59 | 27.08.07 г.
Автор - снимка
Създател
Строителството на най-високия небостъргач във Великобритания се забавя
Строителството на най-високия небостъргач във Великобритания ще бъде отложено поне с две години, съобщава Times. Причината е, че в лондонското Сити се съмняват във финансовата състоятелност на един от собствениците на строящия се небостъргач Shard of Glass - Симон Халаби, на когото принадлежи една трета от проекта по построяването на сградата.

През тази година той е придобил мрежата от фитнес клубове Esporta за 470 млн. паунда (около 950 млн. долара). По оценка на експерти предприемачът може да загуби в тази сделка до 150 млн. паунда (над 300 млн. долара).

В същото време за работата по издигането на Shard of Glass до края на това лято са необходими 350 млн. фунта (почти 700 млн. долара).

Завършването на строителството на небостъргача, официалното название на който е London Bridge Tower, беше планирано за 2010 г. Планирано е кулата да достигне височина 310 м и да надмине небостъргача Pinnacle в центъра на Лондон, който е с височина 288 м. Собственици на проекта са фирмите Halabi Family Trust, CLS и Sellar Property Group.

Състоянието на британския бизнесмен Халаби, сириец по произход, според класация на най-богатите хора във Великобритания на вестник Sunday Times за 2007 г., се оценява на 3 млрд. паунда (над 6 млрд. долара).
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:42 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още