IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Езиков тест онлайн събира безплатен ориз за благотворителност

FreeRice е онлайн от началото на октомври и досега е събрал 1,331 млрд. зрънца ориз

11:55 | 12.11.07 г.
Автор - снимка
Създател
Езиков тест онлайн събира безплатен ориз за благотворителност

Игра с думи в интернет е генерирала достатъчно ориз, за да нахрани 50 хил. души за един ден, съобщи ВВС, позовавайки се на изявление на Световната продоволствена програма на ООН.

Играта FreeRice (Безплатен ориз) представлява тест, при който трябва да се избере синонимът на дадена дума. За всяко кликане на правилен отговор сайтът дарява пари за закупуването на 10 зрънца ориз. Компаниите, които се рекламират на сайта, дават на ООН парите за закупуването и разпределението на ориза.

FreeRice е онлайн от началото на октомври и досега е събрал 1,331 млрд. зрънца ориз. През първия ден от пускането си – 7 октомври, са били събрани едва 830 зрънца ориз, като броят им бързо е започнал да расте, достигайки 136,237 млн. за 11 ноември.

Сайтът е идея на пионера в събирането на средства за благотворителност онлайн Джон Брийн. Новината за него се е разпространила с помощта на блогъри и на сайтове като Facebook и YouTube.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:23 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още