IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Може да отложат строителството на голям небостъргач в Лондон заради кризата

Ако строителството бъде забавено това ще провокира нови опасения относно ролята на кредитната криза върху финансовия сектор във Великобритания

15:12 | 14.08.08 г.
Автор - снимка
Създател
Може да отложат строителството на голям небостъргач в Лондон заради кризата

Британската инвестиционна компания British Land може да отложи изграждането на голям небостъргач в Лондон заради поредната голяма загуба, която компанията е претърпяла вследствие на ипотечната криза, пише Guardian.

Днес тя е съобщила, че преразглежда плановете за строителството на 225-метровата кула, известна като „Рендето“, тъй като забавянето в икономиката е засегнало търсенето на офис площи. Първоначално бе запланувано кулата да бъде готова през 2011 г.

В момента на терена се извършват разрушителните работи, които вървят по план, но предвид кредитната криза от British Land признават, че това може да не е правилният момент да бъдат предложени нови 57 хил. кв. м офиси на пазара в Лондонското Сити.

„Преразглеждаме проекта относно етапите на изграждането и планираното завършване за да оптимизираме разходите и търсенето за площи под наем“, казват от компанията.

47-етажната сграда ще бъде по-висока от която и да било друга постройка в Ситито. Името си е получила от формата, която наподобява кухненско ренде, тъй като всеки следващ етаж е със 75 см. по-тесен от предишния за да не се нарушава гледката към катедралата Св. Павел в съседство.

Ако строителството бъде забавено, това ще провокира нови опасения относно ролята на кредитната криза върху финансовия сектор във Великобритания, който вече пострада от редица съкращения и отписвания заради високорискови ипотеки, пише изданието.

Самата British Land вече стана жертва на ефекта от кризата. Тя отчете загуба преди данъци в размер на 572 млн. паунда за второто тримесечие в сравнение с печалба от 266 млн. паунда година по-рано. Загубата е причинена от намаляване на общата стойност на имотите в портфолиото й, главно офис комплексите, с 5%. Търговските й обекти са били по-слабо засегнати.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:06 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още