IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

WSJ: Стив Джобс е претърпял трансплантация на черния дроб преди 2 месеца

Изпълнителният директор на Apple ще се върне на работа до края на юни, твърди изданието, без да уточнява източниците си

12:54 | 20.06.09 г.
Автор - снимка
Създател
WSJ: Стив Джобс е претърпял трансплантация на черния дроб преди 2 месеца

Изпълнителният директор на Apple Стив Джобс е претърпял операция по трансплантация на черния дроб в Тенеси преди около два месеца, съобщи Wall Street Journal, без да уточнява източниците на информацията си.

Според вестника той се възстановява нормално и се планира да се върне на работа по-късно този месец. По лекарска препоръка Джобс може да работи на непълен работен ден за един или два месеца, пише от WSJ.

Инвеститорите очакват новините за здравословното състояние на Джобс, тъй като той е смятан за основен двигател на ръководената от него компания, и се появиха слухове за здравето му.

През януари Джобс обяви, че страда от хормонален дисбаланс, а малко по-късно заяви, че ще си вземе петмесечен отпуск по болест, тъй като проблемите му се оказали по-сериозни, отколкото се смятало отначало.

Ограниченото работно време на Джобс след завръщането му в компанията може да увеличи ролята на главния оперативен директор Тим Кук в Apple, пише WSJ. Изданието предполага, че Кук, на който Джобс предаде управлението при излизането си в отпуск, може да бъде назначен в борда на директорите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:53 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още