IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Втора година фондът за имоти Engel търси купувач за свой проект в София

Компанията отново съобщава, че е в напреднали преговори за продажбата на проект в полите на Витоша на институционален инвеститор

14:08 | 10.07.09 г.
Автор - снимка
Създател
Втора година фондът за имоти Engel търси купувач за свой проект в София

Вече повече от две години инвестиционният фонд за имоти Engel East Europe N.V. търси подходящ купувач за своя жилищен комплекс “Панорама” в столичния кв. “Витоша”.

Днес от фонда съобщават, че са в напреднали преговори за продажбата на проекта. Купувач и детайли по евентуална сделка все още не се уточняват.

Преди повече от година от компанията бяха съобщили за Investor.bg, че са в напреднали преговори за продажбата на същия проект, като досега до продажба не се стигна. Тогава бяха казали, че преговорите са започнали още през 2007 г.

Очакваната цена на сделката тогава беше 7,5 млн. евро.

Компанията се опитва да реши концепцията на проекта „Панорама“ вече няколко години. След няколко неуспешни преговори за продажбата му през юли 2007 г. тя реши да го представи отново на пазара на крайния купувач с нова концепция и променено име – The Boutique Apartments.

Сега проектът отново се продава на институционален инвеститор.

Той е разположен на терен от 3 400 кв. м в полите на Витоша. Застроената площ е 10 700 кв. м. Проектът включва 54 апартамента, от които 12 мезонета.

Понастоящем компанията има няколко жилищни проекта в София. Преди година тя реши да се откаже от проект за изграждане на 430 жилища в Горна баня.

По-рано тази година от компанията съобщиха, че смятат да ограничат проектите си в България и Румъния поради „затруднената бизнес среда“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:54 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още