IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Отварянето на първата IKEA у нас се забавя още

Според новите планове магазинът ще бъде отворен през третото тримесечие на 2011 г.

16:30 | 27.08.09 г.
Автор - снимка
Създател
Отварянето на първата IKEA у нас се забавя още

Гръцката компания Fourlis, която държи франчайз правата за развитие на IKEA на Балканите, обяви, че смята да забави отварянето на първия хипермаркет IKEA у нас до третото тримесечие на 2011 г.

Първоначално компанията възнамеряваше да открие първия си магазин в България през 2009 г. Миналата година от Fourlis казаха за Investor.bg, че до 2011 г. са запланувани три магазина у нас.

Впоследствие датата на отварянето бе насрочена за началото на 2010 г.

Разширяването на IKEA в България се очаква да започне през третото тримесечие на 2011 г., в сравнение с първоначално заплануваното първо тримесечие, казват от компанията сега, цитирани от гръцкото издание Capital.

По време на проведена вчера дискусия с анализатори от компанията са подчертали затруднените условия за работа в Гърция и Румъния, където компанията развива дейност в момента.

От компанията са казали, че броят на посетителите в нейните магазини е нараснал незначително на годишна база през първите шест месеца на годината. Въпреки това потреблението се е понижило.

Компанията забелязва леко увеличение на продажбите през юли и август, но не прогнозира значителни промени в пазарната обстановка през останалата част от годината.

Fourlis отчете понижение от 9,7% в консолидираните приходи от продажби през първите шест месеца, които спаднаха до 316 млн. евро.

Нетната печалба на групата намалява до 13,4 млн. евро от 14,13 млн. евро за първите шест месеца на 2008 г.

„Въпреки международните финансови сътресения групата не е променила своите инвестиционни планове...“, се казва в отчета на компанията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:24 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още