IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Стюарт Тил е новият изпълнителен директор на Инвестор

Любомир Леков ще продължи да заема позицията Председател на борда на директорите

14:48 | 04.02.10 г.
Стюарт Тил. Снимка: Investor.bg
Стюарт Тил. Снимка: Investor.bg

Стюарт Тил е новият изпълнителен директор на Инвестор.БГ АД, считано от 1 март 2010 г. Решението е взето единодушно на среща на Борда на директорите, проведена на 3 февруари.

Г-н Тил е един от основателите на компанията и член на Борда на директорите от създаването й през 2000 г. До избирането му на поста изпълнителен директор работи като консултант и мениджър финанси за Shell International в Хага, Холандия, където се занимава основно с финансово преструктуриране и управление на промяната.

От 2000 до 2001 г. заема длъжността директор Стратегическо развитие и планиране на Advanced Electric Systems, Inc. в Будапеща, Унгария.

Сред предишните му позиции са директор на Стратегическо и финансово планиране към Hungarian Telephone and Cable Corp. (HTCC), Будапеща, Унгария, финансов мениджър, финансов и инвестиционен консултант, директор инвестиции на водещи международни компании.

Стюарт Тил е бакалавър по Бизнес администрация, University of Florida, Gainesville, FL (1990 г.) със специализация „финанси и маркетинг”, магистър по Бизнес администрация от Case Western Reserve University (2002 г.) със специализация в областта на международния мениджмънт и финанси.

Досегашният изпълнителен директор Любомир Леков ще продължи да изпълнява функцията председател на Съвета на директорите и да работи активно върху стратегическото развитие на компанията и продуктите й.

Свързани компании:

Инвестор.БГ АД(IBG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:58 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още