IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

GTC: Проектите ни за молове в България вървят по план

Планира се проектът в най-напреднала фаза - Galleria Stara Zagora, да отвори врати в края на август

15:33 | 08.04.10 г.
GTC: Проектите ни за молове в България вървят по план

Трите проекта за молове на полската GTC в България се движат по план, съобщиха от инвеститора. Международната верига за търговски комплекси Galleria стъпва чрез GTC в Стара Загора, Варна и Бургас. 

Galleria Stara Zagora и Galleria Varna са в напреднала фаза, a миналия месец е приключила и първата фаза по изграждането на Galleria Burgas. Морският проект е ситуиран в бившата индустриална зона на града, където в близост вече отвориха врати големи вериги като Кауфланд, Практикер и Mobbo, а Аико предстои да бъде открит.

Преди дни стана известно, че Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) обмисля да предостави кредит от 44,16 млн. евро за търговския център Galleria Burgas. Строителните работи по проекта бяха стартирани в края на 2009 г.

Планира се проектът в най-напреднала фаза - Galleria Stara Zagora, да отвори врати в края на август тази година. Голяма част от търговските площи в него вече са заети, като инвеститорът се надява до пусковия срок да има заетост до 85 – 90%. Към средата на февруари над 50% от площите на Galleria Stara Zagora бяха отдадени под наем

Компанията има проект и за четвърти мол у нас - в Русе, но информация за неговото развитие не е предоставена.

GTC България е 100% дъщерно дружество на Globe Trade Centre S.A. (GTC), която е създадена в Полша през 1994 г. GTC развива бизнес в 10 страни в региона: Полша, Унгария, Чехия, Румъния, Сърбия, Хърватска, България, Словакия, Украйна и Русия, като съсредоточава инвестициите си в столиците им. Понастоящем портфолиото на GTC включва 130 проекта. Акциите на компанията се търгуват на Варшавската фондова борса.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:31 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още