IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Медицински туризъм

Пътуването обикновено се свързва с работа или екскурзия, приятни емоции, но все по-често именно здравословни причини карат хората да посещават различни страни и да търсят най-доброто лечение

11:20 | 17.09.09 г.
Медицински туризъм
Медицинският туризъм е единственият бързо развиващ се сектор в туристическата индустрия. Той е налице когато хората пътуват в чужбина, за да получат медицинска помощ като пластична хирургия, която трудно биха могли да си позволят у дома.
 
Този туризъм обикновено касае хора от развитите страни, където подобен род услуги са по-скъпи. Ето защо богатите хора от страни със слабо развита здравна система често пътуват до страни, които предлагат по-добри грижи и лечение.
 
Когато хората стягат куфарите за медицински туризъм, те обикновено имат две изисквания:
- ниски разходи и
- качествено обслужване.
 
Те търсят място, до което едновременно могат да стигнат лесно и бързо, и могат да бъдат лекувани евтино, но същевременно здравният сектор да е достатъчно добър, за да са сигурни, че ще бъдат обслужени качествено и лечението ще е успешно.
 
Изброените дестинации идеално изпълняват задължителните условия за медицински туризъм и като такива са изключително популярни след тези, които предпочитат да се лекуват в чужбина.
 
Малайзия
Тя е най-популярната дестинация за медицински туризъм сред нарастващия брой на богатите хора в Азия. Те пътуват до страната за специализирано лечение поради причината, че именно там могат да намерят най-добрите грижи и специалисти не само на континента, но и в света.
 
Малайзия е особено популярна и сред англоговорящите туристи от САЩ и Великобритания. Бивша британска колония, в страната английският език в здравния сектор е силно застъпен.
 
Коста Рика
Коста Рика е особено популярна дестинация сред американците. Страната разпусна армията си през 1980 година заради безопасността и стабилността на държавата. Това накара хората да се почувстват по-сигурни, посещавайки страната и същевременно освободи милиарди долари, които отидоха за образователната и здравна система.
Поради тази причина Коста Рика днес има една от най-добрите и ефикасни здравни системи в света. Като ключова дестинация, страната е и една от най-евтините за лечение.
 
Индия
Индия също е предпочитана дестинация не само за туристите авантюристи, но и за онези, които се нуждаят от медицинска помощ. Хора от различни краища на света идват в страната, за да получат лечение, което едва ли биха могли да си позволят във Великобритания и дори в САЩ. Страната е бивша британска колония и поради тази причина има добре развита, ефективна и сигурна здравна система.
 
Бразилия
Бразилия е на път да се превърне в икономически гигант заради масовото си производство, земеделския сектор и областта на услугите. Въпреки че страната не беше подмината от световната финансова криза, показателно за икономическия й потенциал е това, че рецесията там продължи едва две тримесечия, а на третото страната отбеляза ръст от 1,9% в икономиката си.
 
След години на икономически растеж, не само развитието на инфраструктурата, но и здравната система бе и продължава да е с висок приоритет от страна на правителствата.

 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:27 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още