IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Наемат 5000 безработни за опазване на обществения ред

Кабинетът одобри новата национална програма "Сигурност"

13:36 | 26.03.14 г. 2
Наемат 5000 безработни за опазване на обществения ред

Правителството включи в Националния план за действие по заетостта през 2014 година нова национална програма - "Сигурност", съобщават от пресслужбата на кабинета.

Програмата предвижда намаляване безработицата чрез осигуряване на заетост в дейности, допринасящи за подобряване на сигурността и опазване на обществения ред в населени места, особено в райони с високо равнище на безработица.

По нея ще се осигури субсидирана заетост на 5000 безработни, регистрирани в бюрата по труда, за срок до осем месеца. По програмата ще се финансират трудовите възнаграждения на наетите в размер на 340 лв., както и дължимите осигурителни плащания за сметка на работодателя.

Програмата ще се изпълнява в партньорство с МВР чрез Главна дирекция "Национална полиция" и областните дирекции на МВР, които съвместно с работодателите (областни и общински администрации) ще определят населените места, в които ще се осъществява заетостта, ще участват в подбора на кандидатите за работа, ще провеждат инструктаж на наетите във връзка с осъществяваната от тях дейност.

Миналата седмица социалният министър Хасан Адемов разясни, че безработните ще подпомагат полицията в малките населени места, като ролята им ще бъде превантивна.

Идеята е в отдалечените и труднодостъпни региони, в които живеят самотни и възрастни хора, те да съдействат на служителите на МВР.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:07 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 3
chimney
преди 10 години
Пак са малки стъпки напред и е нещо.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 1
ivan_ivanov601
преди 10 години
НАЛИ БЯХА 45 ХИЛЯДИ
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още