IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Най-интересните джаджи на 2015 г.

Битките между гигантите продължават, но вече на много повече пазари от 2014 г.

15:11 | 10.01.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

2015 г. вече е история. Вижте кои бяха най-значимите събития и тенденции от политическия и икономически живот в България и по света през изминалите 12 месеца в специалната секция на Investor.bg "Икономиката през 2015 г."

Технологиите останаха една от топ темите, които следихме през 2015 г. Индустрията продължава да е една от най-интересните и бързо развиващите се в света. Битките между големите играчи на технологичния хоризонт продължиха, а благодарение на тази конкуренция и на възхода на иновациите станахме свидетели на куп нови и интересни продукти.

На пазара на смартфони основните играчи останаха Samsung, Apple, Lenovo, Huawei и Xiaomi.

Технологичните гиганти насочиха все повече усилия в един нов сегмент, който все още не е показал доколко ще бъде успешен - умните часовници. Там отново видяхме силна конкуренция между Apple и Samsung, макар че швейцарските производители на часовници също не скриха амбициите си в тази сфера.

Същевременно пазарът на компютри продължи да бележи спад, но това не попречи на компаниите да ни зарадват с някои заслужаващи вниманието модели.

Apple и Google пък разкриха амбициите си да навлязат в един напълно нов за тях пазар - този на автономните превозни средства. И докато Google вече прави тестове на своя самоуправляващ се автомобил, новините около Apple продължават да бъдат в сферата на слуховете. Въпреки това гигантите в производството на автомобили виждат в лидерите от Силициевата долина все по-голяма заплаха заради огромните ресурси, с които тези компании разполагат.

Какво още ни поднесе 2015 г. в света на технологиите и кои са най-интересните джаджи, които видяхме през тази година, можете да откриете в нашата галерия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:28 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още