IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акционерите на БТК гласуваха за отмяна на особените права на златната акция

Гласувано е също така за отписване на дружеството от регистъра на публичните дружества

11:31 | 01.10.13 г. 6
Автор - снимка
Редактор
Акционерите на БТК гласуваха за отмяна на особените права на златната акция

Акционерите на Българска телекомуникационна компания АД са гласували за отмяна на особените права на преференциалната (т. нар. „златна“) акция, собственост на държавата в лицето на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, е решено на проведеното вчера общо събрание на акционерите.

Акционерите са гласували още за отписването на телекома от регистъра на публичните дружества и други емитенти на ценни книжа, воден от Комисията за финансов надзор, както и за промяна на фирменото наименование на дружеството от Българска телекомуникационна компания АД на Българска телекомуникационна компания ЕАД, в случай че всички акции от капитала на БТК бъдат придобити от мажоритарния собственик Вива Телеком България ЕАД.

По-ниските цени на роуминг и международно терминиране продължават да оказват влияние върху печалбата на третия български мобилен оператор. Печалбата на VIVACOM за второто тримесечие на годината спада до 10,7 млн. лв. спрямо 17,4 млн. лв. година по-рано.

Операторът отчита и намаление на общите приходи с 8,6% до 203,6 млн. лв на годишна база., докато година по-рано те са били в размер на 224,1 млн. лева, сочат финансовите резултати на компанията за второто тримесечие на 2013 г.
Компанията отчита нарастващ брой клиенти на мобилните услуги. За периода те са се увеличили с 12%, а броя на клиентите на мобилни дейта услуги скача с близо 50% спрямо резултатите през 2012 г. Повече от 3 пъти пък е ръстът на клиентите на оптичен интернет.

БТК продължава да инвестира в изграждането на нова инфраструктура, която да обезпечи нарастващото търсене на високоскоростен достъп до световната мрежа и интерактивно управление на телевизионните услуги. За последната година инвестициите в оптичната и 3G-мрежа на телекома възлизат на над 70 млн. лв.

Свързани компании:

БТК АД (отписана)(5BT)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:01 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

6
rate up comment 0 rate down comment 2
Chick-Chirick
преди 10 години
Ми не отговаряй де, защо го правиш? Остави да си виси тезата така. И без друго не се дава гласност на темата, ти защо се напъваш? Може би защото тези 80 млн. само около 1/3 от сумата, която вероятно прибраха едни хора? Или защото имаш интерес да купуваш изгодно, или да ипотекираш имото и трябва да паднат ипотеките на същите? И адвокат си гледам, казваш кой виновен, кой не. Кой прав, кой крив :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 4 rate down comment 2
market trends
преди 10 години
Не знам дали има смисъл да ти отговарям.Държавата търсеше 80 милиона евро от Вива венчърс заради препродажбата на БТК,така че ако са се договорили за 150 милиона е добре.Нещо бъркаш двата щата,препродажбата не са я правили сегашните собственици на компанията,за да са виновни те.Ако държавата си получи парите не виждам смисъл да продължава да държи ипотеки върху недвижимости на БТК.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 0 rate down comment 3
Chick-Chirick
преди 10 години
http://frognews.bg/news_57939/Помисли върху това, дали не е далавера, като темите са основно 2- 150 млн. лв. при многократно по-голяма печалба от препродажбата и вдигането на ипотеките: "По неофициална информация предишните акционерите на БТК са се съгласили да внесат в хазната около 150 млн. лева. Държавата от своя страна ще трябва да се откаже от воденето на съдебни дела, златната акция, както и да вдигне ипотеките, които е наложила върху стотици имоти на БТК като гаранция по водените дела. Най-ценната сграда, ипотекирана в полза на държавата, е столичната Телефонна палата, която е паметник на културата."
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 1 rate down comment 1
Chick-Chirick
преди 10 години
А ти защо реши, че незнам какви ще са последствията?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 5 rate down comment 3
market trends
преди 10 години
Хем не знаеш,какви ще са евентуалните последствия за държавата,хем разбра,че е далавера.Може ли такива коментари и то точно в Инвестор? Още служебното правителство е започнало преговори за обезсилване на златната акция,а нейната цел беше да защити интереса на държавата при приватизацията на БТК.Срока и отдавна е изтекъл и не виждам сега какво интереси може да защитава и вместо да се занимава с нея,по-добре държавата да си търси парите от Вива венчърс които и дължи заради препродажбата на компанията.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 5
Chick-Chirick
преди 10 години
Поредната далавера! Добре, че поне Вие го написахте. Липсва коментар с евентуалните последствия за държавата, но поне е казано, че вече е факт.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още