IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Днес е последният ден за търговия с акции на Каолин?

Това гласи публикуваното предложение за изкупуване на акциите, които не са собственост на Кварцверке ГмбХ

12:07 | 25.11.13 г. 1
Автор - снимка
Редактор
Днес е последният ден за търговия с акции на Каолин?

Предложението за изкупуване на всички акции на Каолин АД, които не са собственост на Кварцверке ГмбХ, е публикувано днес във вестниците Сега и Капитал Daily, съобщи дружеството чрез Бюлетин Investor.bg.

Цената на изкупуване на акциите е 4,156 лв./акция, като извън предложителя Кварцверке ГмбХ са само 1,75% от капитала на Каолин АД.

Съгласно разпоредбите на чл. 157а, ал. 7 от Закона за публично предлагане на ценни книжа, търговията с акциите на Каолин АД трябва да спре още днес. Публикациите във в-к Сега и в-к Капитал Daily се извършва в срок от 3 дни от одобрението на предложението за изкупуване от КФН.

Кварцверке ГмбХ ще придобие акциите от Каолин АД едновременно с тяхното заплащане по специална банкова сметка IBAN BG 96 BPBI 7940 10 41333905, открита в "Юробанк България" АД в полза на акционерите притежатели на изкупуваните акции. Тази сметка ще бъде валидна 5 години, като акционерите и техните наследници ще могат да получат парите си в този срок.

В началото на деня на публикуване на предложението (в двата ежедневника) Кварцверке ГмбХ трябва да уведоми БФБ-София и Централния депозитар за изкупуването и да поиска спиране на търговията с акциите на Каолин, се казва в предложението, публикувано в уеб страницата на ИП Булброкърс АД, който е посредник по изкупуването.

Търговията с акциите на Каолин АД се очаква да бъде спряна още в същия ден (тоест днес).  В срок от седем работни дни Кварцверке ГмбХ трябва да купи въпросните 1,75% от акциите на Каолин АД и съответно да ги плати.

Каолин АД отчете 43% ръст на неконсолидираната печалба на годишна база до 12,5 млн. лв. за дветмесечието на 2013 г. Продажбите нарастват с 5% до 97,8 млн. лв.

Акциите на дружеството поскъпват с 80% за последните 12 месеца до 4,85 лв. за брой и 204,5 млн. лв. пазарна капитализация.

Свързани компании:

Каолин АД(6K1)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:00 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още