IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Хювефарма ще строи нов завод в Пещера за 150 млн. евро

Компанията ще увеличи производството на хранителни добавки и здравословни продукти за животни с 50%

14:24 | 10.02.17 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg TV Bulgaria</em></p>

Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

"Хювефарма" планира да построи нов завод в Пещера за 150 млн. евро тази година, за да се справи с нарастващото търсене“, съобщи в интервю пред Bloomberg изпълнителният директор на компанията Кирил Домусчиев.

Фармацевтичната компания, специализирана в производството на продукти за ветеринарната и хуманната медицина, ще увеличи производството на хранителни добавки и здравословни продукти за животни с 50%. 

“Това ще ни помогне да отговорим на нарастващото търсене на световните пазари. Също така сме насочили усилията си към производството на нови продукти в следващите няколко години“, обяви още Домусчиев.

Компанията ще финансира начинанието със собствени средства и банков заем. 

Хювефарма“ пласира 99% от производството си в чужбина – сред 100 страни. "Преди около месец компанията купи базираната в Токио Nai, за да навлезе на японския пазар", допълва Домусчиев.

По думите му чуждестранните продажби ще бъдат ключови за бъдещия растеж.

В интервюто Кирил Домусчиев коментира още възхода на популизма, руските санкции, спъващи българския бизнес, и политическите катаклизми преди предсрочните избори следващия месец, които по думите му карат много от износителите в страната да се замислят сериозно, преди да се решат на нови инвестиции. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:14 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още