IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Индексът на компаниите с добро корпоративно управление стартира от 19 септември

В него ще влязат Стара планина Холд, Монбат, Софарма, Индустриален Холдинг България, Корпоративна търговска банка, Каолин и Енемона

11:11 | 27.07.11 г. 1
Индексът на компаниите с добро корпоративно управление стартира от 19 септември

Националната Комисия за корпоративно управление ще стартира индекса CGIX (Corporate Governance IndeX) от 19 септември 2011 г. с първоначална стойност 100 пункта, съобщи БФБ-София.

Първоначално техническото изчисляване и разпространение на информация ще се извършва от БФБ-София АД. Индексът се състои от 7 компании и е претеглен с пазарната им капитализация, коригирана със свободно търгуемия обем на всяка една от тях.

Включените компании ще подлежат на периодично преразглеждане всяка година през месец юни, а коефициентите за фрий-флоут ще се преразглеждат на всеки три месеца по аналогия с индексите на Българска Фондова Борса-София АД. 

Националната Комисия за Корпоративно Управление определи следните компании, които ще бъдат включени в индекса от началната дата за изчисляването му до следващото му преразглеждане през месец юни 2012 г.:

1. Стара планина Холд АД-София
2. Монбат АД-София
3. Софарма АД-София
4. Индустриален Холдинг България АД-София
5. ТБ Корпоративна търговска банка АД-София
6. Каолин АД-Сеново
7. Енемона АД-Козлодуй

Националната Комисия за Корпоративно Управление е независим орган, учреден на 18 ноември 2009 г. с подкрепата на Комисия за финансов надзор (КФН) и Българска фондова борса – София АД, включващ 14 експерти от академичните и бизнес среди, чиято основна цел е насърчаването и утвърждаването на най-добрите практики в областта на корпоративното управление сред българските компании.

Свързани компании:

Енемона АД(E4A)

ТБ Корпоративна търговска банка АД - в несъстоятелност(6C9)

Каолин АД(6K1)

Монбат АД(MONB)

Стара планина холд АД(SPH)

Софарма АД(SFA)

Индустриален Холдинг България АД(IHB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:19 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 1
dr@znitel
преди 12 години
Критерийте са, да излъжат нови гарджета да си купят от тея акции - хем да си мислят, че са много убави изброените компании, хем да ги насадят отново на пачи яйца. Историята се повтаря. Агейн :D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 1
Спящият бик
преди 12 години
А какви бяха критериите?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още