IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН вписа Арко Фонд за недвижими имоти АДСИЦ в регистъра на публичните дружества

Това е факт, след като компанията се сдоби с лиценз за АДСИЦ и увеличи капитала си до 650 хил. лв.

11:53 | 05.04.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
КФН вписа Арко Фонд за недвижими имоти АДСИЦ в регистъра на публичните дружества

Комисията за финансов надзор (КФН) вписа Арко Фонд за недвижими имоти АДСИЦ в регистъра на публичните дружества. Решението е взето на провелото се на 31 март заседание на регулаторния орган и е факт, след като дружеството се сдоби с лиценз за акционерно дружество със специална инвестиционна цел (АДСИЦ) и увеличи капитала си със 150 хил. лв.

Основният учредител и едноличен собственик на капитала е естонското дружество Arco Vara AS.

Първоначално внесеният капитал бе 256 хил. евро, или около 500 хил. лв. През февруари и март 2016 г. се състоя процедурата по увеличение на капитала с още 150 хил. лв., като след нея капиталът е вече 650 хил. лв. Промяната е вписана в Търговския регистър на 14 март. Капиталът е разпределен в 650 хил. броя обикновени, поименни, безналични, свободно прехвърляеми акции с право на глас, с номинална стойност 1 лв. всяка.

Разходите по увеличението на капитала през тази година се равняват на 24,271 лв., което прави по 0,16 лв. на акция, пише в проспекта.

Последният одитиран отчет на компанията е към 30 септември 2015 г., като той показва активи под формата на парични средства за 500 хил. лв. и разходи под 1 000 лв. Дружеството няма приходи, защото не е извършвало дейност.

Самото то е учредено на 25 май 2015 г. и е регистрирано в Търговския регистър на 31 юли 2015 г. Увеличението на капитала е факт, след като на 28 декември 2015 г. КФН одобри проспекта.

Седалището и адресът на управление на Арко Фонд за недвижими имоти АДСИЦ са в гр. София, район Оборище, ул. „Черковна" №38, вх.А, партер.

Председател на Съвета на директорите и изпълнителен директор на АДСИЦ-а е Тармо Силд, негов заместник-председател е Цветослав Иванов Митев, а третият член на Съвета на директорите е Хилар-Пиитър Луитсалу.

Investor.bg попита Арко Фонд за недвижими имоти АДСИЦ за бъдещите планове на компанията, а в тази връзка очаквайте скоро интервю с изпълнителния директор Тармо Силд.

Свързани компании:

Арко Фонд за Недвижими Имоти АДСИЦ - права 2016 г.(28RA)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:11 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още