IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Корадо-България с 47% годишен ръст в продажбите през първото тримесечие

Инвестициите в производството в Стражица вдигат финасовите резултати на дружеството

15:35 | 28.04.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Корадо-България с 47% годишен ръст в продажбите през първото тримесечие

Българският производител на радиатори „КОРАДО-България” АД увеличи продажбите си с 47% за първото тримесечие на 2015 г. спрямо същия период на миналата година, съобщи дружеството. Приходите от продажби на дружеството нараснаха от 3,671 млн. лв, до 5,404 млн. лв., а нетната печалба отбеляза четирикратен ръст до 231 хил. лв.

Тези данни по категоричен начин потвърждават възходящата тенденция в развитието на дружеството през последните няколко години, се казва в уведомлението. 

„Това е вторият най-добър резултат за първо тримесечие в историята на КОРАДО-България. За мен е гордост и показва, че „КОРАДО-България“ се развива в правилната посока. Надявам се, това да остане така и занапред. Постижението е резултат от стратегията за оптимизиране на разходите и развитието на продажбите, фокусирана максимално върху предимствата на „КОРАДО-България“, както и от солидната подкрепа от страна на „КОРАДО Груп”, коментира г-н Иржи Ржезничек, изпълнителен директор на дружеството в България.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината
"КОРАДО Груп" вече стартира втория етап от инвестиционната си програма в завода си в гр. Стражица и влага 4 млн. лв. в нова поточна линия за производство на радиатори за баня. Цялата инвестиционна програма е на стойност 25 млн. лв, като в "КОРАДО-България" вече бяха инвестирани над 7 млн. лв., осигурени чрез продажба на акции на Българската фондова борса и от оперативния паричен поток на компанията. При приключването на първия етап в края на 2014 в гр. заработи новата поточна линия за производство на стоманени радиатори, която допълни капацитета на "КОРАДО България" с 650 000 бр. на годишна база.  

Положителната тенденция във финансовите резултати на"КОРАДО-България" е и причината дружеството да разпредели дивидент. Размерът на дивидента е предложен за решение на Общо събрание на акционерите, свикано на 13 май т. г. Предложената стойност е в размер на 80% от печалбата за 2014 г., или 0,12 лв./акция.
 

Свързани компании:

Корадо-България АД(KBG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:32 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още