IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Представител на капиталовия пазар влиза в ръководството на Албена АД?

Предложението Ди Ви Консултинг ЕООД да стане член на Съвета на директорите е залегнало в дневния ред на предстоящото на 28 април общо събрание на акционерите

09:09 | 30.03.16 г.
Автор - снимка
Редактор
<p style="text-align: justify;">
	Хотел &quot;Фламинго Гранд&quot;, в който ще се проведе общото събрание на акционерите. <em>Снимка: albena.bg</em></p>

Хотел "Фламинго Гранд", в който ще се проведе общото събрание на акционерите. Снимка: albena.bg

Ди Ви Консултинг ЕООД е предложено за член на Съвета на директорите на Албена АД, става ясно от поканата за общото събрание на акционерите на туристическото дружество, свикано за 28 април 2016 г. Документът е обявен чрез Бюлетин Investor.bg.

Предложено е освобождаване като членове на Съвета на директорите на Ивелина Грозева и Иванка Данчева.

Мандатът на Ди Ви Консултинг ЕООД ще е до края на мандата на действащите в момента членове на съвета, а именно - Красимир Станев, Радосвет Радев, Маргита Тодорова и Иван Калинков.

Ди Ви Консултинг ЕООД се помещава на ул. "Титнява" 13Б в София, където са и адресите на Ди Ви Асет Мениджмънт (предишно име Ти Би Ай Асет Мениджмънт), ИП Ди Ви Инвестмънт (предишно име Ти Би Ай Инвест) и ПОК "Доверие".

Едноличен собственик на капитала на Ди Ви Консултинг ЕООД е инвестиционния посредник Ди Ви Инвест ЕАД, собственик на което е Ти Би Ай Ейч Файненшъл Сървисиз груп Н. В., Нидерландия.

Въпросното TBIH FINANCIAL SERVICES GROUP N. V. притежава и 92,58% от ПОК "Доверие".

Акционерите с над 5% в капитала на Албена АД са Албена холдинг АД с 54,05% и Албена инвест холдинг АД с 20,57%, но пенсионни и договорни фондове притежават акции от курортното дружество, включително след като община Балчик си продаде дела от 7,13% през 2014 г.

Събранието на акционерите на Албена АД на 28 април 2016 г. е извънредно и в периода до 30 юни 2016 г. трябва да има и редовно такова.

Неконсолидираната печалба на Албена АД за 2015 г. възлезе на 9,54 млн. лв. при ръст на годишна база от 13,2%. Подобрението идва след липсата на отрицателни разлики от операции с финансови активи и инструменти през 2015 г. след такива за 1,63 млн. лв. през 2014 г. Продажбите намаляха с 6,5% на годишна база до 75,6 млн. лв.

Акциите на Албена АД поевтиняват с 6,54% през последните 12 месеца до 48,7 лв. за ценна книга и 208 млн. лв. пазарна капитализация.

Материалът е с аналитичен характер и не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа.

Свързани компании:

Албена АД(ALB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:42 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още