IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Публичното предлагане на Смарт Органик се отлага най-рано за есента

КФН издаде окончателна забрана за търговото на Арома Риъл Естейт АД

11:17 | 06.08.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Публичното предлагане на Смарт Органик се отлага най-рано за есента

Първичното публично предлагане (IPO) на производителя и дистрибутор на био храни Смарт Органик АД се отлага най-рано за есента. Това се налага, защото Комисията за финансов надзор (КФН) е върнала проспекта на компанията, както става ясно от взетите от регулатора решения на заседание от 5 август, оповестени на страницата му.

Смарт Органик АД разполага със срок от един месец, в който да отстрани непълнотите и несъответствията, както и да представи допълнителна информация, която иска КФН.

В интервю за Investor.bg мажоритарният собственик на дружеството Яни Драгов разкри, че целта е набиране на 3 млн. лв. чрез Българска фондова борса, като средствата ще бъдат използвани за разширяване на производството с нови линии и навлизане на пазара в САЩ.

Смарт Органик АД внесе проспект за IPO в началото на май, като очакваше при одобрението му предлагането на акции на борсата да се осъществи през юни или през юли. Самият Драгов заяви, че ако това не се случи, IPO-то ще се осъществи през есента, тъй като летният сезон не е подходящ за това – причина, поради която се отложи и IPO-то на Сирма Груп Холдинг, чийто проспект за листване бе одобрен в края на юли.

От решенията става ясно още, че КФН издава окончателна забрана за търговото предложение, отправено от останалите акционери на Арома Риъл Естейт АД, за закупуване на акции на дружеството.

Регулаторният орган връща и проспекта за увеличение на капитала на компанията за недвижими имоти Алфа България АД. Дружеството също ще има едномесечен срок, за да отстрани несъответствия, непълноти и да предостави допълнителна информация на КФН. Алфа България АД внесе проспекта на 27 април 2015 г.

КФН удължава срока за обществено обсъждане на проекта на КФН за изменение и допълнение на Кодекса за социално осигуряване от 9 юли 2015 г., до 28 август 2015 г. Промените касаят размера на таксите на пенсионните фондове, техните инвестиции и управление.

Освен това КФН изпраща писмо за намерението на застрахователния брокер Булром-Глобъл Груп ЕООД да извършва дейност по застрахователно посредничество в Румъния до компетентния орган и уведомява дружеството за изпратения документ.

Свързани компании:

Арома Риъл Естейт АД(AA8)

Алфа България АД(ALFB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:57 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още