IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Трейс Груп придоби сръбска пътно-строителна фирма за близо 10 млн. лв.

ПЗП Ниш е водеща компания в строителния бранш в Сърбия, която от холдинга очакват да се превърне във важен стратегически актив

21:41 | 22.08.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Трейс Груп придоби сръбска пътно-строителна фирма за близо 10 млн. лв.

Трейс Груп е сключило договор за придобиване на пътно-строителното предприятие ПЗП Ниш, Сърбия за сумата от 588,5 млн. динара, или 9,821 млн. лв., съобщи холдингът чрез БФБ.

ПЗП Ниш е водеща фирма в строителния бранш в Сърбия, която в близкото минало е изградила участъци от най-големите паневропейски коридори, минаващи през Сърбия. В момента дружеството поддържа около 1300 км пътна мрежа и оперира на територията на 15 общини. В ПЗП Ниш работят 300 души персонал. 

Активите на дружеството включват кариера, трошачно-сортировъчна инсталация с производителност 400 т/ч, три асфалтови бази, над 100 пътно-строителни машини и транспортна техника, технически и прозиводствени бази, офиси.
Собствената кариера се намира в района на Долац и е една от най-големите кариери на Балканите, а прилежащата й трошачно-сортировъчна инсталация е оборудвана да прозивежда всички видове фракции. Дружеството притежава техническа база в Ниш и прозиводствени бази на територията на всички прилежащи общини. Административните офиси на ПЗП Ниш са разположени в Ниш и Пирот.

Очакваме дружеството да се превърне във важен стратегически актив в средносрочен и дългосрочен план, заявяват от Трейс Груп. Понастоящем на негова територия се изграждат две основни европейски магистрали Е 80 (направлението Ниш – границата с България) и Е 75 (направлението Ниш – границата с Македония).

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината
Сърбия получи официална покана за присъединяване към ЕС и тепърва там ще има голям ръст на инфраструктурното строителство. В същото време в страната работят ефективно предприсъединителните фондове, по които Трейс интернешънъл ЕООД изпълнява 4 проекта, отбелязват от холдинга.

Трейс Груп Холд АД е на сръбския пазар вече 5 години. В момента холдингът изгражда над 48 км нови шосета, като близо 30 км от тях са магистрални отсечки, на обща стойност над 95 млн. евро.

Преди сделката с ПЗП Ниш Трейс Груп има опит с една успешна приватизационна сделка в Сърбия – на акционерното дружество Виор – Велика Морава с предмет на дейност проектиране и надзор на големи водни проекти. Създадени бяха и две нови дружества в Сърбия – Трейс Болканс, което се занимава с изграждане на магистрали и пътища, и Ню бриджес, специализирано в мостови съоръжения, припомня компанията.

Свързани компании:

Трейс Груп Холд АД(T57)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:58 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още