IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Трейс с нов договор в Сърбия, този път за 19,6 млн. евро

Компанията учреди и фондация „Трейс за хората“

12:04 | 04.07.14 г. 1
Трейс с нов договор в Сърбия, този път за 19,6 млн. евро

Трейс груп холд АД е подписал договор за довършителни работи на магистрала Е80 в Република Сърбия, участък Пирот-Димитровград. Стойността на договора е 19,6 млн. евро, а финансирането е от ЕВБР, съобщи дружеството чрез БФБ-София. Договорът е подписан на 27 юни 2014 г.

По него ще бъдат извършени довършителни работи в участък с обща дължина 9 км, като възложител на проекта е Коридори Сърбия ООД, а срокът на изпълнение е 15 месеца.

Трейс груп холд АД изпълнява строителството на други два участъка с обща дължина 36 км. от Магистрала Е80 – успореден път, Бела Паланка – Пирот (Запад) и участък от Магистрала Е 75, Грделица (Горнье Полье) – Царичина Долина на обща стойност 71,9 млн. евро.

Съветът на директорите на Трейс груп холд АД е взел решение да бъде учредена фондация Трейс за хората, която да обедини усилията на фирмите от групата в областта на социалната и корпоративната отговорност. Основните цели ще са развитие и утвърждаване на ценностите на човешката цивилизация чрез подпомагане и обмен в областта на културата, изкуството, науката, образованието и спорта.

Фондацията ще подпомага талантливи деца и способни млади хора, ще се грижи за опазване и популяризиране на културното и историческо наследство на българската нация. В обществения съвет на фондацията са проф. Николай Михайлов, акад. Стефан Воденичаров, акад. Антон Дончев, Владислав Славов и Стефка Костадинова.

През май компанията спечели и проект за 10,6 млн. евро в Прага.

Общото събрание на Трейс Груп Холд АД, гласува за разпределянето на дивидент за 2013 г. от 12,6 ст. на акция. Сумата за дивиденти възлиза на 3,057 млн. лв. и представлява 30,5% от печалбата на холдинга за миналата година, която е в размер на общо 10,028 млн. лв.

Акциите на Трейс груп холд АД поскъпват с 99% за последните 12 месеца до 6,449 лв. за ценна книга и 156 млн. лв. пазарна капитализация.

Свързани компании:

Трейс Груп Холд АД(T57)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:08 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още