IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Готови са идейните проекти за интермодалния терминал във Варна

Предстои да бъде изготвен и устройственият план за гаровата зона на пристанището

17:43 | 22.04.16 г. 1
Готови са идейните проекти за интермодалния терминал във Варна

Изработени са два идейни проекта за интермодалния терминал във Варна. Това съобщава транспортният министър Ивайло Московски в писмен отговор на въпрос на депутата от БСП Лява България Ангел Найденов за реализацията на проекта, публикуван на сайта на Народното събрание.

Транспортният министър припомня, че договорът за строителството на терминала е подписан в края на февруари 2015 г. Срокът за изпълнение е 9 месеца, но в него не влиза времето за одобрение на докладите по изпълнението на отделните етапи от проекта.

Изпълнител е консорциум между „Енергопроект“ и „Роял Хасконинг“, а стойността на договора е 8,76 млн. лева.

"Целта на договора е да се извършат всички необходими действия съгласно действащото законодателство, свързани с устройственото планиране и инвестиционното проектиране за изграждане на нов съвременен интермодален терминал", посочва транспортният министър в своя отговор.

От него става ясно още, че вече са реализирани първите два етапа от проекта за изграждане на интермодалния терминал. Извършени са предварителните дейности, сред които и проучвателните работи за различните зони – пристанищна и гарова, както и на зоните на пристанищния терминал Варна – Изток - обществената зона и зоната за круизно плаване.

Освен двата идейни проекта, като част от втория етап от развитието на проекта са изготвени и заданията за проектиране на генерален план на пристанищната зона и подробен устройствен план за гаровата зона.

Според отчета на министъра следва да бъде изготвен устройственият план за гаровата зона, както и да се изработи генерален план за пристанищната зона. Следващата фаза е разработването на техническия проект на базата на избрания идеен проект и същинското изграждане на пристанищната зона и гаровата зона. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:43 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
lyusien
преди 7 години
Прекрасно Отдавна трябваше този интермодален терминал да действа Но по добре късно отколкото още по късно
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още