IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Промишлеността във Великобритания стагнира през юни

През второто тримесечие като цяло индустриалното производство се понижава с 0,4%

12:20 | 10.08.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Великобритания приключва второто тримесечие със слаба динамика: промишлеността стагнира, а търговският дефицит неочаквано се разширява, съобщава Bloomberg.

Общото индустриално производство расте с 0,5% на месечна база през юни, което е над очакванията, но ръстът се дължи на по-високо производство на петрол, тъй като изглежда не се стигна до лятното затваряне на предприятията за ремонт. 

Промишлеността, която съставя по-голямата част от индустриалното производство, остава без изменение, но производството на автомобили се свива с 6,7%, което е най-големият спад от 2013 г.

Строителството отчита изненадващ спад от 0,1%, показват още данните на Националната статистическа служба.

През второто тримесечие като цяло индустриалното производство се понижава с 0,4%. При строителството има спад от 1,3%.

Отделни данни от четвъртък показаха, че търговският дефицит се разширява до 9-месечен връх на ниво 4,6 млрд. паунда, тъй като износът се свива с 0,7 на сто, а вносът се повишава с 3,3%.

Bloomberg припомня, че британската икономика се разшири с едва 0,3% през второто тримесечие, което е двойно по-малко в сравнение с темпа в еврозоната.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:35 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още