IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

BlackBerry придобива конкурента си Good Тechnology за 425 млн. долара

Канадската компания все повече измества фокуса си към предоставяне на софтуерни решения на корпоративни клиенти

17:25 | 04.09.15 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

BlackBerry планира да придобие конкурента си в сферата на мобилния софтуер Good Тechnology за сумата от 425 млн. долара в брой, заяви канадската компания за смартфони в петък. По този начин тя повишава способността си да помага на компании да работят със смартфони с всякакви операционни системи, съобщава Ройтерс.

BlackBerry заяви, че очаква да реализира приходи за около 160 млн. долара от придобиването през първата година след приключване на сделката.

Базираната в Онтарио BlackBerry бе пионер в смартфоните, но след като изгуби почва за сметка на Apple и Samsung, компанията измести фокуса си върху осигуряването на софтуер и услуги на корпоративни клиенти.

В отношенията между BlackBerry и Good Тechnology е имало доста напрегнати моменти. През януари 2015 г., след като Good обяви нова система, която позволява да се измери личното и бизнес използване на данни от потребител на смартфон, BlackBerry представи своя версия на изявлението, поставяйки под въпрос иновативността на продукта и представяйки собствена конкурентна услуга.

Намираме се в изключително конкурентен пазар и често разговаряме с едни и същи клиенти. Междувременно стана ясно, че Good и BlackBerry споделят подобни философии“, каза главният изпълнителен директор на Good Кристи Уаят в интервю, публикувано на сайта на BlackBerry в петък.

Канадската компания допълва, че очаква сделката да бъде приключена по-късно през третото фискално тримесечие, което свършва в края на ноември.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:44 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още