IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Google напуска Китай на 10 април?

Очаква се в понеделник да бъдат обявени плановете на компанията, все по-сигурно е, че тя ще си тръгне от страната

09:57 | 19.03.10 г.
Автор - снимка
Създател
Google напуска Китай на 10 април?

Американската интернет компания Google ще направи официално представяне на плановете за присъствието на китайския пазар в понеделник. Според някои прогнози става все по-вероятно гигантът да напусне Китай още през април, като за това е посочена дори точна дата – 10 април.

В информация на China Business News, които се позовават на анонимен представител на Google в Китай, все още не е окончателно ясно дали компанията ще прекрати част от операциите си, или ще сложи край на цялата си дейност в страната, пише Market Watch.

“Получихме новини, според които Google напуска Китай на 10 април, но това все още не е потвърдено от страна на компанията“, се твърди в информацията.

Друг източник от Google в Китай посочва, че в понеделник компанията ще обяви намеренията си за бъдещото присъствие в страната, както и план за компенсация на служителите си, в случай че се прекрати дейността на китайския пазар.

Причината за готовността на Google да излезе от Китай е желанието на компанията да спре да цензурира резултатите на търсачката си. Повод за това пък даде хакерска атака към пощи в Google на считани от Китай за дисиденти клиенти на компанията.

Най-голяма полза от напускането на Китай от страна на Google би имала китайската търсачка Baidu. Акциите на компанията са скочили с 47 на сто от обвяването на първоначалните намерения за оттегляне на Google.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:43 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още