IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Panasonic продава бизнеса си с телевизори на японска компания

Купувачът Funai Electric е основен доставчик на телевизори за Wal-Mart

15:56 | 27.10.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Panasonic Corp. обяви, че прехвърля подразделението си за телевизори Sanyo, което се намира в САЩ и доставя продукти на компанията в магазините Wal-Mart, към японската фирма Funai Electric Co. В замяна Panasonic ще получава годишни лицензиони такси, предава Ройтерс.

Този ход позволява на Panasonic да излезе от непечелившия си бизнес.

Очаква се трансферът на подразделението да приключи преди края на март, заяви говорителят на Panasonic, след като вестник Nihon Keizai писа, че компанията ще продаде тази част от бизнеса си на Funai Electric.

Продажбата на Sanyo отговаря на стратегията на Panasonic да се отдръпне от потребителската електроника в опит да подобри рентабилността си. Компанията се фокусира върху домакински уреди и индустриални компоненти.

През годината, която приключва на 31-ви март, подразделението очаква да достави около 1 млн. устройства с марката Sanyo, създадени в Мексико от китайската компания TCL Corp., до Wal-Mart. Прогнозите сочат, че приходите ще достигнат 30 млрд. йени (277,4 млн. долара).

Година по-рано подразделението продаде 1,2 млн. комплекта устройства.

Funai Electric вече е основен доставчик на Wal-Mart и продава продукти на марките Philips и Emerson в американските магазини на компанията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:34 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още