IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Verizon и Google планират да отправят оферти за Yahoo

Телекомуниационната компания иска да придобие и дела на гиганта в Yahoo Japan

08:59 | 08.04.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Verizon Communications планира да отправи оферта за придобиването на онлайн бизнеса на Yahoo тази седмица и има желание да купи и дела на компанията в Yahoo Japan, за да направи офертата си още по-привлекателна, твърдят източници, запознати с въпроса.

Google, основното подразделение на Alphabet, също обмисля подаването на оферта за основния бизнес на Yahoo, посочва друг източник, цитиран от Ройтерс.

Потенциалните купувачи AT&T и Comcast решиха да не подават оферти, коментират източници, пожелали анонимност. Microsoft, която не успя да постигне успех с първата си оферта за Yahoo през 2008 г., няма да прави втори опит.

Time все още прави оценка на офертата си, докато фондовете за дялово участие Bain и TPG също планират да отправят предложение за придобиване, или самостоятелно, или като подкрепят някой от стратегическите играчи, които имат апетит към бизнеса на компанията. Въпреки че все още не са обединили усилия с такъв, те са отворени за подобна идея, коментират източници.

Първият кръг на събиране на оферти за основните онлайн активи на Yahoo е със срок до 11 април.

Verizon и нейното дъщерно дружество AOL работят с поне три финансови консултанти за отправянето на оферта към Yahoo. Наемането на толкова много банки е знак, че Verizon има сериозни планове за поглъщането, след като миналата година заяви, че се интересува от купуването на дял от Yahoo или на цялата компания.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:33 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още